Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pěkný dopis

a pokud tady žil váš tatík, tak se jako občan komunistického státu na té zlodějně podílel, pokud zásadně neprotestoval, alespoň tak, jako nyní vy. Problém je v tom, že církvím, byly zákoně odňaty velké pozemky dle poválečného zákona už z roku 1947 a v roce 1949 se domluvili s komunisty, aby jim vypláceli rentu na náboženskou činnost, která je jim vyplácena dodnes, nyní ve výši přes 1 mld. Kč ročně. Opravdu chcete platit církvím dle chybného zákona ještě 30 let peníze navíc? Nebo ten Zaorálek měl pravdu?

7 12
možnosti

Omlouvám se za pravopisné chyby, vím o nich.

0 0
možnosti
PS

Rudý ideolog Zaorálek je samozřejmě zcela odpudivý typ politika, který se svým dosavadním konáním vydatně podílí na současném marasmu na politické scéně. Nicméně pokud jde o církevní restituce - dle mého soudu je zcela zřejmé, že proces schvalování církevních restitucí "válcovací metodou" a "drtivou většinou" 101 hlasů, navíc s přispěním pochybných kriminálních existencí, toho času poslanců ČR, zadělává na pořádný průser ve společnosti. A nic na tom nezmění lehce hysterický otevřený dopis autora blogu, který blábolí o tom, že si církve mohou dělat se SVÝM majetkem, co se jim zlíbí. Takto účelová lež zcela ignoruje fakt, jak asi tyto církve k majetku v minulosti přišly. Nemluvě o nejrůznějších podivnostech v oblasti transparentního prokazování původu majetku. Je zcela zřejmé, že se na tomto "tunelu" bude podílet řada osvědčených žraloků a v konečném důsledku to pochopitelně poškodí církve, respektive jejich poctivé a oddané členy. Shrnuto a podtrženo - autor blogu možná nevědomky, možná z vlastní hlouposti přilévá oleje do ohně. Pokud je věřící, měl by něco vědět o "pokladech tohoto světa" a skutečném poslání Bible. Místo přemýšlení a rozvahy předkládá trapnou obhajobu neobhajitelného mamonu, který nakonec církve velmi, velmi poškodí.

5 8
možnosti
Foto

Tak jo:

1) jak církve k majetku přišly?

2) veto bylo přehlasováno 102 hlasy, tedy i bez, tehdy nepravomocně, odsouzeného poslance Pekárka

3) kteří žraloci se na čem budou podílet? Máte důkazy, nebo jde jen o pomluvu?

4) Jaký je rozpor mezi tím, když někdo (církve) požadují vrátit majetek a Biblí.

10 5
možnosti

Zatímco Dukův pozemský šéf omývá plesnivý nohy v chudobinci, tak si náš otec představený kupuje pětikilový zlatý prsteny a řetězy...

3 7
možnosti
Foto

Pětikilový prsten? 8-o Šmankote, jak to nosí a na čem? :-P

A je k tomu nějaký odkaz, či důkaz?

6 3
možnosti
HM

R^ připojuji se .co dnes v tv předvedl Zaorálek bylo strašné a otřesné ,komunisti se nikdy nezmění ani se změnit nemohou ..

13 2
možnosti
JC

Zaorálek není a nebyl komunista. Byl členem České strany socialistické, později po různých přejmenováváních a opakovaném štěpení pohlcené Českou stranou sociálně demokratickou.

ČSS byla strana levičáckých kariéristů, kteří byli vládnoucí KSČ odměňováni za jejich ochotu vytvářet před světem zdání pluralitního politického systému v socialistickém Československu. Byla to malinká strana a skoro všichni její členové byli poslanci - sněmovny národů, snemovny lidu, české národní rady, krajskýc národních výborů a okresních národních výborů. Najít mezi nimi neposlance bylo dost obtížné. Samozřejmě ale, že i je špehovala StB.

0 0
možnosti
Foto

Jeden bloger v reakci na záplavu otevřených dopisů napsal zavřený dopis. Někdy však nastanou situace toho druhu, že by bylo nejlepší odstranit schránky na "vhazování" dopisů.

2 0
možnosti
HM

a proč??? ,proč Vám to vadí?

1 4
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1680x
Obyčejný chlápek na počátku krize středního věku s občas trošku vyhraněnými názory, které si ale rád nechá kritizovat.

Seznam rubrik